روش رسول خدا(ص)و پیشوایان معصوم در باره نماز جمعه،بیانگراهمیت آن و ضرورت اهتمام به این فریضه است.
در روایت است که على(ع)فرمود:روز پنجشنبه،دوا(هاى ضعیفکننده)نخورید،پرسیدند:چرا؟ فرمود:براى آنکه شما را از حضور درنماز جمعه باز ندارد. (7) امام صادق(ع)مىفرماید:
«و کان اصحاب النبى یتجهزون للجمعة یوم الخمیس،لضیق الوقت» (8) یاران پیامبر،از روز پنجشنبه براى جمعه آماده مىشدند،چرا کهجمعه(بخاطر کارهایى که دارد)وقت تنگ است.
امیرالمؤمنین(ع)زندانیان و متهمان پروندههاى بدهکارى،تهمتو...را براى نماز جمعه بیرون مىآورد،تا در نماز جمعه حضور داشتهباشند،و اولیاء آنان ضمانت مىکردند که برگردند. فاسقان زندانى را همبراى شرکت در نماز جمعه،بیرون مىفرستاد،با کنترل و مراقبت. (9) على(ع)به عنوان بزرگداشت نماز جمعه و تعظیم این شعائر،پا برهنهبراى نماز جمعه حاضر مىشد و کفشها را در دست چپ مىگرفت ومىفرمود:این نماز،جایگاه خاص الهى است،و این کار را از روىتواضع در برابر خداوند انجام مىداد. (10 با این حساب،اهمیت این فریضه آشکار مىشود و مسلمان متعهدنباید از حضور در این صحنه سیاسى عبادى غفلت ورزد.
امام امت فرموده است:
«نماز جمعه،که نمایشى از قدرت سیاسى و اجتماعى اسلام است،باید هر چه با شکوهتر و پرمحتواتر اقامه شود...ملت عظیم و عزیز،باشرکتخود،باید این سنگر اسلامى را هر چه عظیمتر و بلندپایهتر،حفظنماید،تا به برکت آن،توطئههاى خائنان و دسیسههاى مفسدان خنثىشود. (11)
پی نوشت ها:
7- وسائل،ج 5 ص 47.
8- وسائل،ج 5 ص 28.
9- مستدرک الوسائل،ج 6 ص 27.
10- بحار الانوار،ج 86 ص 255.
11- صحیفه نور،سخنان مورخه 21/6/58-